Special Prize for detail - english

Special Prize for work on detailed architectural and constructional features

First Prize to the architect Haut Lim

First Prize to the architect Haut Lim

 

Commercial, executive and mixed architecture

 

Jury’s Assessment

 

“The construction is an expressive, perfectly straight cantilever structure used as a visitor centre. It combines a series of pre-existing buildings and vegetation (tea factory/warehouse), forming a 145 metre long “path of experience”. The constraint of a low budget has been turned to account, with the exclusive use of simple, locally available materials and low-tech building techniques. The beautiful surroundings have been exploited by using a metal structure with transparent walls, filled in at irregularly spaced points by slices from pine trunks and/or glass.

 

project: Visitor Centre

architect: Huat Lim

type: public

place: Highlands Tea Estate, Malaysia

date: 2006

contractor: Benaju Sdn Bhd

client: Boh Plantation Sdn Bhd

surface area: 1,233.8 sq m

Visitor Centre

Highlands Tea Estate, Malaysia

zlgdesign

Premiazione

Premiazione

Premiato: Huat Lim architetto
Premiante: Gaetan Siew architetto - Presidente U.I.A.
Honourable Mention

Honourable Mention

Pahl Burkhard and Monika Webwer Pahl architect
Premiazione

Premiazione

Premiato: Pahl Burkhard architetto

Premiante: Marco Casamonti architetto - Direttore responsabile "AREA"

Honourable Mention

Honourable Mention

Mario Cuccinella architect