International winner - english

The architects Fabrizio Barozzi and Roberto Veiga winner of the International Prize

table2.jpg
SEDE CONSEJO  "RIBERO DE DUERO"

 

architetto/architect: Estudio Barozzi Veiga
collaboratori/collaborators: Antonis Vourexakis, Tanja Opponawa, Paulo Lopes, Antonino Pinto, Agnieska Samsel

tipologia/tipology: commerciale, direzionale, mista/commercial, office, mixed

luogo/place: Roa, Spagna/Spain
data: 2010

impresa/contractor: Itacye-Junta Castilla Y Leon

committente/place: Centro Promozione della D.O.C "Ribera del Duero"

superficie/surface area: 3624 mq/sqm


Jury:


The choice of the winning design was widely agreed upon by the jury because it combines the qualities of aesthetics, functionality and sustainability as specified by the objectives of the award.

The winning project's ability to fit into a historical context and the surrounding landscape with great sensitivity while maintaining its own contemporary nature was much appreciated.

The small scale of the project does not compromise the complexity of its distribution and composition, allowing it to be transformed into a true community construction capable of creating a public space that provides a new perspective of the surrounding landscape recreating the borderss of the existing scenario.

The project displays significant attention and sensitivity in the use of materials and design details, revealing an original personality that is able to give a true identity to place.

The Jury rewarded the ability of synthesis and simplicity that addresses the delicate relationship between the contemporary nature of the project, the existing landscape and the history of the place.